print

Workshop wilskracht voor artsen!!

door Peter Staal, huisarts

Ook zo slecht in het uitvoeren van je voornemens …..?
In het dagelijks leven blijkt het moeilijk om echt iets te willen, te overdenken, te voelen en besluiten te nemen. Netflixen, de hele dag op je telefoon kijken, verslaafd aan het één of ander? Dan moet er iets gebeuren!  Fijn dat er  heel simpele (en moeilijke) oefeningen bestaan om je hierin te ontwikkelen. Deze oefeningen worden basisoefeningen  of  ‘Nebenübungen’ genoemd en zijn van belang voor een gezonde ontwikkeling van de ziel. Deze zes oefeningen omvatten de scholing van het denken, het willen, het voelen, de positiviteit en de onbevangenheid, plus een combinatie-oefening.  We zullen ze  bespreken en oefenen. Leidraad daarbij is de antroposofische menskunde, maar vooral de eigen ervaring die -met vallen en opstaan – kan leiden tot een grotere standvastigheid en psychische stabiliteit.
De cursus is zowel te volgen voor deelnemers voor wie de oefeningen helemaal nieuw zijn als voor ervaren artsen. Tevens worden tips en trucs gegeven om zelf met een dergelijke cursus voor patiënten aan de slag te gaan.
De dag word georganiseerd door Weleda Benelux en wordt verzorgd door Peter Staal, antroposofisch huisarts, die regelmatig cursussen geeft over deze oefeningen.


Praktische informatie:
Plaats:    Weleda Benelux
               Platinastraat 161, Zoetermeer
Datum : 19 september.
Tijd       : 16.00 – 21.00 uur met maaltijd
Kosten : €40   
Accreditatie: wordt aangevraagd
Aanmelden: Workshop met Peter Staal

Vragen: medisch@weleda.nl