print

Column: Geen kunst

Het verschil tussen geneeskunde en geneeskunst is volgens het woordenboek wel duidelijk:
Geneeskunde: wetenschap die de oorzaak en de aard van ziekten onderzoekt en er de geneesmiddelen voor zoekt en aanwijst.
Geneeskunst: praktische bekwaamheid, nodig om ziekten te genezen. In die zin is de geneeskunst niet uitsluitend een wetenschap, het is een samenstelling van het bijeenvoegen van gegevens , het wegen van de betekenis van deze gegevens en vervolgens het komen tot een handeling.
Lees verder…

Terugblik scholingsdag met Albert Schmidli

Albert Schmidli is scheikundige, vrijeschoolleerkracht en trainer in de antroposofische geneeskunde en farmacie. Bij Weleda Zwitserland was hij 25 jaar lang verantwoordelijk voor productontwikkeling en training van artsen. Tegenwoordig verzorgt hij wereldwijd trainingen voor professionals in de gezondheidszorg over antroposofische geneeskunde en geneesmiddelen.
Op 20 en 21 mei was Albert Schmidli, op uitnodiging van Weleda, weer in Nederland om les te geven aan medische professionals uit zowel Nederland als België. Op vrijdag werd de dag georganiseerd in samenwerking met de Academie Antroposofische Gezondheidszorg en zaterdag in samenwerking met de NVAA. Wie er niet bij was heeft iets gemist…!
Lees meer ...

Wetenschappelijk onderzoek naar Citrus/Cydonia Comp. gaat de volgende fase in

Wetenschappelijk onderzoek naar Citrus/cydonia cp. gaat volgende fase in.
Het Lectoraat Antroposofische Gezondheidszorg in Leiden doet wetenschappelijk onderzoek, onder leiding van lector Erik Baars, op het gebied van antroposofische gezondheidszorg.
Lees meer...

Agenda


Deel deze nieuwsbrief met een medische collega

 

Colofon

Weleda Medisch Nieuws is een uitgave van Weleda Benelux SE en verschijnt 4x per jaar.

 

Redactie

Arie Bos (rustend huisarts / auteur)

Ingrid van Berckelaer (apotheker)

Majella van Maaren (redacteur)

Peter Staal (huisarts en antroposofisch arts)

Angela van Bennekom (coördinator)

 

Digitale vormgeving

Nantke Hooning


Correctie

Michel Gastkemper

Contact

medisch@weleda.nl