print

Preparatenregister

Weleda is verheugd u te kunnen melden dat onlangs het nieuwe Weleda preparatenregister 2015 is verschenen. De vorige uitgave dateerde alweer uit 2011. Het preparatenregister bevat alle Weleda geneesmiddelen en zelfzorg(genees)middelen die op dit moment in Nederland beschikbaar zijn.

Een preparatenregister is een aanvulling op de assortimentslijst én het, door de NVAA uitgegeven, repertorium. Het biedt naast algemene informatie over gebruikte farmaceutische processen en toedieningsvormen ook specifieke informatie per product, zoals de volledige samenstelling, de gebruikelijke dosering en, waar relevant, de medicatiebewakingsgegevens (contra-indicaties, interacties, bijwerkingen, waarschuwingen).

Evenals in de vorige uitgave zijn er handige overzichten opgenomen, zoals een productoverzicht per toedieningsvorm, een synoniemenlijst, een overzicht van substanties aanwezig in samengestelde preparaten, een lijst van minerale uitgangssubstanties (inclusief informatie) en een overzicht van gebruikte plantaardige en dierlijke actieve substanties.

Alle artsen aangesloten bij de NVAA ontvangen het preparatenregister automatisch per post. Indien u geen exemplaar per post ontvangt, kunt u er één aanvragen via medisch@weleda.nl o.v.v. preparatenregister. Graag ook uw adresgegevens vermelden.

Er is ook een digitale (pdf) versie beschikbaar, die u kunt downloaden via deze link: