print

Weleda benoemt coördinator voor internationale geneesmiddelenstrategie

Weleda benoemt coördinator voor internationale geneesmiddelenstrategie
Met de benoeming van Hans Nijnens (56) tot projectcoördinator van de internationale geneesmiddelenstrategie van Weleda per 1 april 2013, heeft de onderneming een duidelijk signaal voor de toekomst afgegeven.

Weleda wil verder investeren in haar missie om antroposofische geneesmiddelen – en daarmee antroposofische geneeskunde – voor patiënten wereldwijd beschikbaar te houden en te ontwikkelen. Daartoe is in het afgelopen jaar een versterkte samenwerking met de internationale antroposofische artsen en fabrikanten in gang gezet, waarbij in de eerste plaats het geneesmiddelenassortiment grondig is geanalyseerd en geherdefinieerd. Dit proces komt nu in de afrondende fase.

De projectcoördinator zal verschillende productie- en distributieopties bekijken en de mogelijkheden van samenwerking met andere producenten van antroposofische geneesmiddelen onderzoeken. Daarnaast wordt de in gang gezette samenwerking met artsen verder uitgebouwd. Doel is om bedrijfsprocessen en assortiment te optimaliseren, zodat – naast de instandhouding van het door artsen gewenste assortiment – de onderneming binnen enkele jaren weer kostendekkend kan produceren.

Hans Nijnens was vanaf 1995 werkzaam bij Weleda Benelux; vanaf 2001 tot 2013 als directielid en in die periode nauw betrokken bij alle aspecten van de geneesmiddelen. Vanwege zijn nieuwe verantwoordelijkheden is Hans Nijnens op eigen verzoek op 1 april 2013 teruggetreden uit zijn functie als directeur van Weleda Benelux. Jasper van Brakel heeft ad interim deze verantwoordelijkheid – naast zijn rol als Regional Director Noord-Amerika – op zich genomen. Samen met Lieve Van der Borght (commercieel directeur) en Richard van der Hoek (Head Finance & Operations) vormt hij het nieuwe managementteam van Weleda Benelux.

Woordenboek


Deel deze Nieuwsbrief met een medische collega