print

Tweede werkbijeenkomst antroposofisch repertorium in Driebergen: Bundeling van kennis

Op 28 maart vond in Driebergen de tweede werkbijeenkomst plaats, waarin door antroposofische artsen gezamenlijk gediscussieerd werd over de inhoud van een nieuw repertorium antroposofische geneesmiddelen. George Maissan, rustend huisarts in Gouda, schrijft het concept. Deze keer ging het over de clusters ‘Oog’, ‘Oor’ en ‘Tractus digestivus’.

Het doel van deze bijeenkomsten is zoveel mogelijk geneesmiddelkennis van artsen, lid van de NVAA, te bundelen om tot een bruikbaar antroposofisch repertorium te komen.Ook deze keer ontstond een levendige discussie en werden veel ervaringen en meningen uitgewisseld over de middelen, de indicaties en de waargenomen effectiviteit (of, in een enkel geval, de afwezigheid daarvan).

De bijeenkomsten worden door de deelnemers als zeer nuttig en leerzaam ervaren. De volgende Vademecumavonden zijn gepland op 25 september, 31 oktober, 20 november, 23 januari 2014 en 26 februari 2014 en worden ook dan gehouden in Antropia in Driebergen.

Leden van de NVAA worden van harte uitgenodigd om deel te nemen. U kunt zich, voor één of meerdere bijeenkomsten, aanmelden via medisch@weleda.nl. Vanaf 17.15 uur is gezorgd voor soep met brood, de inhoudelijke bespreking zal duren van 18.00 tot 21.30 uur.

Woordenboek


Deel deze Nieuwsbrief met een medische collega