print

Directe levering aan de patiënt! Ook prettig voor artsen.

Vanaf heden is er een nieuwe service van Weleda: geneesmiddelen-levering rechtstreeks aan patiënten. Patiënten kunnen hun geneesmiddelen rechtstreeks bij de Weleda apotheek bestellen. De volgende dag worden ze dan bij de patiënt thuis geleverd.

De achtergrond
Al geruime tijd horen we vanuit het artsenwerkveld de klacht dat sommige apotheken niet of nauwelijks mee willen werken met het verstrekken van antroposofische geneesmiddelen. Om deze reden hebben we besloten dat de Weleda apotheek in Zoetermeer ook rechtstreeks geneesmiddelen aan patiënten ter hand gaat stellen.

Bestelmogelijkheden
Er zijn verschillende manieren om een geneesmiddel bij Weleda te bestellen:

  • Weleda recepten app
    Er is een app beschikbaar voor zowel het Apple als het Android platform. Met deze Weleda recepten app kan in 5 eenvoudige stappen een bestelling geplaatst worden, waarbij er een foto gemaakt kan worden van het recept.
  • Weleda bestelwebsite
    Via de website weleda.nl/apotheek kan een bestelling geplaatst worden.
  • Via fax, mail of post
    Er kan (eventueel samen met u) een formulier ingevuld worden dat verzonden / gefaxt kan worden naar de Weleda apotheek.

Assortiment
Naast de Weleda geneesmiddelen zullen we ons assortiment zoveel mogelijk uitbreiden met de middelen zoals deze in het repertorium vermeld staan. Van de middelen die we om juridische redenen niet mogen leveren zullen we, als service voor de patiënt, het recept doorsturen naar de Schloss apotheke. Let op: reguliere medicatie wordt niet verstrekt.
De wijze van betalen is eenvoudig: door het afgeven van een incasso of via internet, waarbij de patiënt vooraf een e-mail ontvangt met een iDeal link erin.

Informatiemateriaal
Om u en uw patiënten zo goed mogelijk te infomeren heeft Weleda een folder gemaakt waarop het hele bestelproces uitgelegd staat. Door een e-mail te sturen naar medisch@weleda.nl kunt u gratis een set folders (en andere materialen) bij ons aanvragen.

Huidige werkwijze
Natuurlijk blijft onze huidige werkwijze, waarbij onze geneesmiddelen afgeleverd worden door de apotheek bij de patiënt om de hoek, ook mogelijk.

Wanneer u na het lezen van deze informatie nog vragen heeft, kunt u contact opnemen via ons mailadres medisch@weleda.nl.Hoe bestel ik een geneesmiddel?

Informatiekaart aanvragen via medisch(at)weleda.nl
Geneesmiddelendatabase Nederland

Geneesmiddelendatabase Nederland